søndag 10. juni 2012

Som å reise på hytta


For 7 år siden hoppet vi på en tilfeldig charterferie. Litt skeptiske. Til Tyrkia. Vi hadde hørt om konfliktene. Selvmordsbomberne. Krater hotell. Brennende busser. I dag angrer vi ikke på at vi tok sjansen. Vi har vært der for 10. gang. På et lite hotell som ligger langt fra noe turistmekka. Men øverst i landsbyen, bland høner, geiter og olivenhager. Fylt av kjærlighet og hengivne mennesker som bare vil at du ikke skal ha det bra, men best. (http://www.facebook.com/unniesma/posts/10151825207375501?ref=notif&notif_t=feed_comment_reply#!/orenhill.aparticmeler)

ALLTID service
Fahti med Linus og hotelldyret


Direktørvannkrig
Fahti og Linus ved frokostbordet

Det er nesten som å reise på "hytta" en eller kanskje to ganger i året. Vi reiser til familie. Til kjente mennesker og omgivelser. Til de som gråter når vi drar hjem. Barna vet hvor alt er og hvem alle er. De gleder seg til å treffe Ali, Fahti og Johnny. Til å se igjen det som ikke lenger bare er nære venner men familie i et land fire timer med fly unna. Vi har vært hjemme hos dem. Kjørt til den virkelige landsbygda hvor konene koker mais på bål. Vært på middag hos "direktøren" og besøkt små kneiper som kaller seg restaurant in the middle of nowhere. Hvis noe mangler, skaffes det. Om det være seg jordbær til barnas "drink", pølser i brød til 17. mai eller veksel av Euro. Noen setter seg på en scooter og kjører vårt ærend. Vi trenger ikke ha med 14 dagers skift til minstemann. Når klærne blir skitne er det noen som vasker dem. En ting sitter friskt i minnet fra da Linus var baby. de hadde ikke stoler som passet for han. De reiste og kjøpte. Jeg var redd flaskene hans ikke ble rene av bare håndvask, noen tok de med hjem til oppvaskmaskinen. Hvor har man det sånn? Hvilket hotell gjør dette for gjestene sine? DE gjør det. Og de gjør det med glede. Uten å forvente noe tilbake. Fordi de ser på oss som sin egen familie. Som de gjerne skulle ha reist og besøkt igjen.

Litt av en restaurant
Med bordsetting på gulvet

Robin ler etter å ha blitt invitert på Raki minst 5 ganger...


I år tok vi også turen til Turtle beach. Halvannen time med buss. En time med båt. En båttur mellom sivgrodde bredder. Det ga meg følelsen av å være på en helt annen breddegrad. Mer Thailand enn Tyrkia. Endestasjon; en 4 kilometer lang sandstrand med lekne bølger og varmt vann. 10 minutter tok det før ALT var dekket med sand, mens vi badet i bølgene, og lo. Høyt! Som å være 5 år igjen. Sammen med oss hele dagen, Ali! Verdens snilleste mann som ikke forstår facebook og som lover å bli bedre i engelsk hvert eneste år. Han blir aldri bedre, men han kan sine enkle gloser på norsk, finsk og dansk. Samtidig som han forsyner oss med olje, håndpresset fra sin egen landsby, pillede peanøtter og frukt man ikke finner her hjemme. Ali bøyer ned et tre. Plukker bær og gir til barna.
Turtlebeach- 4 kilometer BARE sandSom å være på sjøen i ThailandHøye, varme og morsomme bølger


Øren Hill Apart i Icmeler, byen med BARE 11 tusen innbyggere får min varmeste anbefaling. Men reis i mai eller september- DA er ikke alle andre der, og du må IKKE sitte BARE i skyggen fordi det er FOR varmtBadenymfer med og uten svømmebriller

Det rareste med dette hotellet er at man finner venner for livet der. Ikke bare de som jobber der, men andre gjester. Sterke foralltid bånd knyttes. Vi har vært i Danmark. Vi har hatt danske venner på besøk mange ganger. Linus sine faddere traff vi på vår første reise til Øren. Vi har venner i Tromsø, India, Trondheim og England. Alle har vi møtt der. Det er sjelden vi knytter vennskap andre steder på ferie. Det er noe helt spesielt med dette stedet, og det er vel også derfor det føles som om vi reiser på "hytta" en eller flere ganger i året!

Gode venner- de har vi funnet mange av på Øren


Mr. NO Problem, Ali!!

2 kommentarer:

  1. høres utrolig koselig ut, håper dere har hatt en fin tur, ser ihvertfall slik ut på bilder og tekst :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi har det ALLTID fint på Øren Lene!! Ligger mange flere bilder under albumet The best of på facebooksiden min!!

      Slett