tirsdag 14. august 2012

Jeg er faktisk folk
I går kom rapporten fra 22. juli kommisjonen. Knusende kritikk. Ikke overraskende. Men bekreftende. Særlig for alle de som har telt på klokka. Det er så altfor mange som har forstått for lengst at tiden gikk i fra politiet mens skrekkslagne ungdommer løp for livet på Utøya og at det ikke burde ha vært mulig å plassere en bombebil foran døra til statsministeren. En statsminister som har imponert meg i ET helt år. Jeg tror med hånden på hjertet at ingen kunne ha gjort en bedre jobb en nettopp han da tragedien var et faktum. Han har klemt. Han har trøstet. Han har brydd seg om ikke bare alle oss men først og fremst de som sitter igjen med tapet av den de var glad i. Det gjentok Jens Stoltenberg i går. Han beklaget igjen at noen kunne utføre handlingene som endret Norge. Hva annet skulle han ha gjort. Det er det eneste han kan gjøre. For selv om ALT sviktet den regntunge dagen i fjor så er det EN mann som har drept. Det finner jeg det viktig å både si og skrive. Likevel er det lov å være sint. Fordi noen ikke kom når de skulle. Fordi ALT gikk galt.


Jeg er sint. Og det sinnet går ikke over, men det er ikke Jens Stoltenberg sin skyld. Det er drapsmannens skyld. Og i dag er det VG sin skyld. Fordi avisen makter , og det er ikke første gang, men IGJEN å gjøre seg til landets øverste statsmakt. Eller, opphøyer seg selv til det. Ved å skrive. Ved å mene. Ved å gi det de kaller statsministeren råd om å gå av.  Også skylder de på meg. For jeg er en av folket. Folket mener. Folkes syns. Jeg syns. Jeg syns IKKE. Jeg er IKKE enig. Jeg vil derfor ha meg frabedt fra å være en av VGs folk. Jeg er et ANNET folk. Jeg er selvstendig. Jeg har EGNE meninger. Jeg vil ikke ilegges deres leder. Deres kommentarer. Deres redaksjon. Jeg syns ikke som dem. Jeg syns ikke Jens Stoltenberg skal gå. Jeg syns statsministeren gjør det best i å bli. Da kan han få vise at han tar ansvar. Da kan han bevise at han vil rette opp det som gjorde at alt gikk så galt. Jeg mener det er en ansvarsfraskrivelse å gå.

Så får vi folket velge. Neste år. Da bør vi ha sett resultater. Da bør ting ha endret seg. Hvis ikke er det opp til oss å velge om vi fortsatt vil ha Stoltenberg som statsminister. Hvis ikke velger vi en annen. Det er demokrati. Det er ansvar. Vårt ansvar. Det ansvaret klarer vi fint å ta selv, uten VGs «hjelp». Det er merkelig syns jeg.  Hvilken makt avisen har. For i løpet av de siste årene har de bedt flere gå. Mange har gått. Da har avisen FOR mye makt. Samtidig har de i et helt år hevdet at de skriver det de gjør fordi vi har et informasjonsbehov. Jeg kjenner meg fortsatt ikke igjen i det behovet. De bestemmer hverken hva jeg vil lese eller hva jeg mener. Hva folk mener. Jeg er folk.
JEG ER FOLK!!

16 kommentarer:

 1. Flott skrevet.
  Jeg er så enig som det overhodet går an å bli:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Daniel!! Tror det er mange som er det- enige! Derfor var det viktig for meg å skrive!

   cath

   Slett
 2. Endelig noen som setter ord på det mange av oss mener! Veldig , veldig bra skrevet

  SvarSlett
 3. Klokt som vanlig! Klem fra Anita

  SvarSlett
 4. Bra skrevet!
  Jovisst er det mye som gikk galt og kunne vært mer på stell Før en sånn tragedie, men det går bare ikke å være etterpåklok. Vi er nok et naivt folk i forhold til at landet vårt har vært såpass skånet i mange år. Vi har nok lent oss litt på det, og ikke hatt god nok sikkerhet og rutiner om tragedien skulle skje. Det er sant. Likevel klør jeg meg stort i hodet over hvilket parti og hvilken leder som kunne vært n bedre spåmann/spåkvinne og forhindret dette.. Lynsjemobben er ute, dessverre.

  Hilsen meg,-og ikke "folk" :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!den spåmannen/ spåkvinnen finnes ikke! Men handlekraft hadde man ønsket av hvem dette måte være, og det håper jeg vi får se nå!

   Cath

   Slett
 5. Takk, Cathrine, igjen klarer du å sette ord på det, jeg er så enig med deg. Klem fra Lisbeth

  SvarSlett
 6. flott skrevet cathrine, så enig med deg ialt du skirver her, varm klem fra fredrikke <3

  SvarSlett
 7. Aner ikke hvem du her, men dette var utrolig bra skrevet! Er så enig i alt du skriver. Stå på :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk!! Hyggelig med tilbakemeldinger fra folk som heller ikke jeg aner hvem er ;-)

   Slett
 8. Jeg er også en av «folket», og jeg er helt uenig med deg.

  Stoltenberg og hans regjering har håndtert dette så slett at det eneste riktig ville være å trekke seg. Det er det som skjer hvis man skal ta ansvar og vise ansvarlighet.

  Den rapporten som er lagt frem er en så alvorlig slakt av hele maktapparatet i regjeringen at den burde få alvorlige konsekvenser for flere i ledelsen inklusive Stoltenberg.

  Dette handler ikke om å dele ut klemmer, men om å lede landet på en forsvarlig måte, og det har de ikke klart.
  Eneste riktige handling her ville vært å pakke ned kontoret sitt og gi nye krefter anledning til å rydde opp.

  Jeg har ikke lenger noen tillitt til den sittende regjering.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for kommentar! Syns det er flott at ikke alle som skriver her er enige!

   Cath

   Slett