søndag 5. februar 2012

Sommerfugler i vinterland


                    

Den slo meg rett i mellomgulvet. Jeg ble sittende fullstendig målløs og jeg kjente tårene presse på. Noen ganger får sommerfugler en helt ny mening i en helt ny innpakning. Det finnes så mange typer sommerfugler. En venn av meg hadde tre av dem. Den ene er ikke her lenger.  Hun finnes bare på sitt mammas bryst sammen med de to søstrene sine i form av sommerfugler sirlig tegnet inn med en nål i et fremmed land. Den blå sommerfuglen bærer hun også i hjertet sitt sammen med en annen med vakre vinger. Der flyr de to lekent sammen for alltid.

I går kom det en sommerfugl flyvende inn døra her. Den har vært ute i vinterlandet lenge og har blitt skjør og sliten, men vi tiner den opp og passer på at vingene ikke sprekker. For 15 år siden fløy den fra oss og ble en del av den kalde natta. De mørke bakgatene. De stengte dørene i de tomme husene. Noen ganger virvlet den seg inn i digre nett og endte opp bak låste dører, i tette glass med lokk. Den fikk ikke puste, men slapp ikke ut.  Alt den ønsket var å komme tilbake til natta. Ikke til dagen. Ikke til oss. Helt til noen slo til den så hardt at den nesten ikke orket mer. På vei ned mot bakken slo vingene ekstra slag oppover mot lyset og inn i varmen. Inn til oss og til andre. Der må den være lenge før den kan fly fritt igjen. Ibland føler den seg fortsatt innesteng, men en dag kan hun strekke vingene sine ut og fly som før. Men ikke i de mørke rommene- ikke dit hun ikke skal og kan være mer. Denne vakre sommerfuglen må pleies sakte, med omsorg og kjærlighet. Hun var en av altfor mange sommerfugler som fryser i vinterlandet, selv på sommeren.

8 kommentarer:

 1. Det du skriver treffer rett i hjertet Cathrine Får tårer i øynene her jeg... Fortsett å skrive ;-)

  SvarSlett
 2. Kjære Cathrine <3 Så vakkert!!
  Unniklem <3

  SvarSlett
 3. Takk Lene <3 Hyggelig å kunne dele store og små hendelser og inntrykk i livet men mange!

  SvarSlett
 4. Dette var nydelig, Cathrine, så flink du er!!! Klem fra Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Lisbeth! Jeg kan ikke bare skrive morsomt og rart- det MÅ være litt alvor innimellom og!! Det er en god måte å dele tanker på! Kleeeeeem

   Slett
 5. Flott beskrevet - dette fortjener hun:)

  SvarSlett