tirsdag 7. februar 2012

Å finne en helt ny veiJeg hadde vel aldri trodd at min lille verden- mitt lille skriveunivers skulle engasjere så mange da  jeg satt meg ned sist onsdag for å lage min egen blogg. Det var den første dagen etter at oppsigelsestiden min gikk ut. En ganske rar opplevelse i grunn, å først bli oppsagt, så ha sin siste arbeidsdag , opprette blogg dagen etter, for så å drikke kaffe med Statsministeren den påfølgende. To dager senere er det nesten 1000 mennesker som leser mitt blogginnlegg om en journalists oppfattelse av medias håndtering etter den 22. juli. Mange av dem har også valgt å legge igjen kommentarer.  Sterke og modige kommentarer som har gjort mitt varme hjerte, enda varmere. Det er da jeg igjen begynner å tenke på meningen. I enkelte tilfeller når livet tar en vending ble det kanskje bestemt. Det er da veien deler seg og man må velge. Jeg vet at mange av de som sitter igjen etter den 22. juli, både nært berørte og overlevende «bygger» nytt hus, fordi det gamle ligger i ruiner. Spesielt hvis en av de som bodde der ikke er der lenger og er dypt og sråt savnet. Jeg vet at tidligere standupkomiker Jon Schau snakker om puslespill når han holder sine foredrag. Å finne de brikkene som passer sammen perfekt. Noen ganger endrer nemlig brikkene seg og de passer ikke sammen lenger- da må man pusle på nytt. Lete gjennom alle brikkene man har, eller ikke har funnet enda, for å finne den rette. Jeg bygger ikke hus og jeg leter ikke etter brikker. Jeg prøver å velge riktig vei. Jeg tror jeg er i ferd med å finne den stien som er min nå, og for den nærmeste fremtiden. 

Min eldste sønn sa at det hadde en mening da jeg gråt over oppsigelsen jeg fikk i høst. –Du skal sikkert gjøre noe annet mamma, du skal ikke være der mer. Max sa det på en annen måte ved å fortelle meg at det var ikke jeg som burde gråte fordi jeg hadde mistet jobben, men arbeidsplassen min som burde felle tårer fordi den hadde mistet meg. Med slike tilbakemeldinger fra gutter på 15 og 10 år føler jeg at vi har gjort noe rett her i livet. Vi må ha lært dem noe riktig. Derfor klemmer jeg dem om mulig, enda hardere nå en før.
Det som skjedde den 22. juli har endret meg både som menneske og mamma. Enkelte ting har blitt helt uvesentlig, andre har blitt desto viktigere. Det gjorde meg enda mer oppmerksom på at vi har bare dette ene livet og at det er det viktig å ta vare på. Både for meg selv og for andre, for de jeg er glad i. Det første man ser når man går inn døra her hos oss er et hjerte i metall. På det står det at livet består av øyeblikk- nyt dem. Jeg fikk det av en ny og god venn. Jeg prøver å leve opp til disse ordene hver dag. Det er ikke alltid like enkelt. Men dersom dagen generelt er dårlig er det alltid et lite øyeblikk som er bedre. Et slikt øyeblikk kan komme til meg i løpet av dagen eller sent på kvelden. Å sitte på verandaen når alle andre sover og se et rådyr rett inn i øya på tre meters hold er et sånt sterkt øyeblikk.  Det tar jeg med meg og bærer i hjertet mitt lenge.10 kommentarer:

 1. hei cathrine <3 du skriver så mange fine og betyningsfulle ting, som bare de siste dagene har fått meg til å tenke mere over mittt eget liv.tusen takk for at du deler med deg og for at du gjør slik at andre også tenker over sine liv og kansjke tenker litt mere over meningen med livet, ja etter 22 juli fikk vårt liv en annen mening ,jens simon, min sønn gikk i samme klasse som andrine på glemmen og han var en modig gutt som på minne siden til andrine fortalte hvor forelsket han var i ho ,må innrømme at det kom mange tårer den tiden der og for sønnen min ble det en vond tid for han som han sa jeg får jo adri sakt hva jeg føler for henne mamma men i hjerte ditt er ho der for alltid sa jeg, og han har med ho i hele sin utdannelse og som han også sier jeg gjør dette for jeg vet hvor stekt hennes ønske var mamma ,jeg har fått tre nye venner på fb unni som er en fantastisk dame ,bjørnulf en flott mann og deg cathrine en venn jeg ikke kjente fra før ja livet har virkelig forandret seg ,på mange måter for deg også kjære cathrine, håepr livet lyser for deg vidre og du skal vite at du sprer mye flotte ting til veldig mange på denne flotte bloggen din, tusen takk for at du får meg til å tenke over mitt liv og takk for at du ville være min venn, og det som dine to sønner sier det er nok noe annet du skal gjøre cathrine,og jeg for min del har også valgt meg en annen vei ,jeg skal begynne å studere til høsten på teologiske menighetsfakultet,en skritt jeg nå endelig har tatt og er så stolt av mitt valg, masse lykke til vidre cathrine og fortsett og spre gode ord og få oss til å åpne ører og øyer ,god klem fra fredrikke hegge,<3

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Fredrikke! Takk for langt og åpent svar. Hjertet i gangen fikk jeg av Unni til bursdagen min i fjor- da hadde vi kjent hverandre i noen korte uker. Det har blitt viktig for meg- hver gang jeg åpner skapdøra i gangen for å finne jakka mi klinger det i hjertet akkurat som det skal minne meg på øyeblikkene! Pass på Jens Simon- barna våre er det viktigste vi har. Jeg tror de blir selve kjærligheten hvis de får kjærlighet, og det er derfor ekstra vondt når de har det vondt. Jeg har stort sett masse på hjertet og denne bloggen kommer til å bli flittig brukt! Lykke til og lytt til hjertet ditt <3
   Varm klem Cathrine

   Slett
  2. ja barna våre er det viktigste vi har og kjærligheten til dem er det som teller mest, ja lytte til hjerte mitt skal jeg, og så vakkert hjerte du fikk blir som du sier en et minne på hva som er viktig og øyeblikkene ..'
   jeg følger bloggen din med glede vidre, lykke til du også vidre, med både blogg og annet ,
   varm klem fredrikke,<3

   Slett
 2. Bra skrevet Cathrine.

  SvarSlett
 3. Øyeblikka i livet mitt har alltid vore viktige, og etter alt som har skjedd, endå viktigare. Dei små glimta av glede, ei kjensle av lyst, eit godt måltid. Det skal så lite til!
  Det gjer meg godt å lese bloggen din Cathrine <3

  Unniklem <3

  SvarSlett
 4. Takk Unni- for øyeblikkene i alle mulige former <3

  klem <3

  SvarSlett
 5. Jeg tror en av de tingene jeg vil formidle til mine barn er; Ikke vent med å lev, ikke utsett ting. Kjempeviktig det der, å ikke la seg drive med av hverdagen, men stoppe opp, puste, kjenne etter.. Ikke tenke så mye begrensninger.. :o) Fint å kunne filosofere over livet, og jeg følger med Cathrine, selv om jeg kanskje ikke gir så mye tilbakemeldinger.. Fine ord, formet på en god måte... :o) Titter snart innom igjen..
  Klem, klem..

  Joanna

  SvarSlett
 6. Takk Joanna! Og så sant som det er sagt- vi har bare dette ene livet- vi må leve det nå <3

  Klem Cath

  SvarSlett